Tentoonstelling ‘Between Graveyard and Museum’s Sphere’ & diner G7

Donderdag 28 maart namen bijna 40 gepassioneerde cultuurliefhebbers deel aan een unieke ervaring .

Samen begaven we ons op een ontdekkingsreis door de intrigerende tentoonstelling “Between Graveyard and Museum’s Sphere” van niemand minder dan kunstenaar Joseph Sassoon Semah. Als kers op de taart werd de rondleiding verzorgd door de kunstenaar zelf.

Joseph Sassoon Semah leidde ons door een fascinerende wereld, waarbij hij de schijnbaar onverenigbare werelden van een begraafplaats en een museumzaal met elkaar verweefde. Van de Tempel van Salomo in Jeruzalem tot aan de verloren gewaande publieke ruimtes van Bagdad, en van de wachtkamer van zijn grootvader tot aan de grimmige herinneringen van Auschwitz-Birkenau, zijn kunst raakte onze zielen en opende onze geesten.

De thema’s ballingschap, verloren cultuur, geschiedenis en identiteit raakten ons diep, terwijl we ons verdiepten in het werk van Sassoon Semah. Zijn persoonlijke geschiedenis, zijn familieachtergrond en zijn streven naar dialoog tussen verschillende religies en wereldvisies inspireerden ons.

Na deze bijzondere ervaring vonden we gezelligheid en samenhorigheid in het historische Gruizenkerkje, waar we ons tegoed deden aan een smaakvol diner bij restaurant G7. Te midden van de betoverende ambiance van dit eeuwenoude gebouw genoten we van spannende smaakcombinaties en culinaire verrassingen, met de eigen omgeving, moes en pluktuin als rode draad door het menu.

De avond was een ode aan kunst, cultuur en vriendschap! We kijken uit naar nog veel meer van dit soort onvergetelijke momenten bij de Kleine Cultuur Club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *